HTML

vivoca.a.a

Életem napjai, néha történetek, néhány darabka - belőlem. :)

Friss topikok

Linkblog

Joanne Harris: Rúnajelek

vivoca 2010.05.03. 21:50

Hát ez a pillanat is elérkezett, de megpróbálok valami jót kihozni belőle, elvégre nem mindig írhatja meg az ember az első olvasónaplóját. :)

Őszintén szólva, nem sok kedvem volt a kezembe venni, valahogy túl régóta akartam már ahhoz, hogy most ezt csak így kézbe vegyem, és nekiessek.
  De azért nem lett olyan rossz a vége.

Az eleje számomra elég laposan indult, bár Félszeműt nagyon bírtam, Maddy nekem csak a végére lett szimpatikus.
A város képe maga, mármint Malbry-é nem volt rossz, az álomtilalom, a mesék és a történetek nélkülözése morbid volt, hatásos, és már jöttek is a tüntető ötletek, hogy mivel kelhetnék fel ezek ellen a tiltások ellen, hogy hogyan mondjam meg Nat Parsonnak, hogy egy hülye bunkó.

Na meg, hogy egy becsvágyó paraszt, bár ez az elhanyagoltsága alapján valahogy megérthető.

Na, aztán jött Cukor. :) Cukor jófej volt, amolyan ösztönlény, aki teszi, amit jónak lát, és magán kívül aligha érdekli, mi történik másokkal. Na jó, néha azért tud jó helyen jókor ott lenni.

Aztán jött Loki. Abszolút kedvenc! :) Lehet, hogy ez dr. House számlájára írható, de teljességgel elbűvölt, ahogy másokkal szenyózik, hogy neki mindegy, csak ő élje túl, és ha már túlélte, nem szeretne újból majdnemmeghalni.

Na meg, a Suttogó. Egyáltalán nem néztem ki belőle az elején, hogy a kis jelentéktelen agyával, meg méretével és mindenével majd ő "váltja meg" a világot.

A legjobb azonban mégis az az érzés volt, amikor 100 meg 100 oldalakon át töröd a fejed, hogy mi lehet az, amire már vagy húsz utalás elhangzott, mi a csalás, mi az átverés, ki vezet kit az orránál fogva, aztán, mikor már majdnem kiderült, kezd benned formálódni valami, ami a megoldáshoz vezet, aztán eszed be is jut a megoldás, végül pedig két oldallal később elolvasod, hogy tényleg igazad lett. Így voltam például, mikor kiderült, hogy ki is az a Névtelen, hogy ki Hél, ki Ethel, és ilyenek és ehhez hasonló más dolgok.

Újraolvasni talán nem fogom, sőt, egy még gyengébb talán, mert a Kilenc könyvből engem úgy igazán az utolsó három, na meg Loki felbukkanásának része kötött le.

The end^^

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vivocaa.blog.hu/api/trackback/id/tr471972313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása