HTML

vivoca.a.a

Életem napjai, néha történetek, néhány darabka - belőlem. :)

Friss topikok

Linkblog

Lehoznám az égről a villámokat...

vivoca 2010.02.21. 20:06

Ha már valaki előttem ezt nem tette volna meg...

Bizony, valaki már ellopta Zeusz főistentől, s a gyanusított is megvan: Percy Jackson, a New York-ban élő, tizenkétéves ifjú.

Kalandjai az osztály tanulmányi kirándulásán kezdődnek, ahol Mrs. Dodds, a matektanár szörnyé, pontosabban fúriává változik a fiú előtt.
Hazaérve mostoha apja, Büdös Gabe fogadja, aki egy pókerparti kellős közepén tart, és természetesen büdös, mint mindig.

Percy anyja, Sally bejelenti, hogy fiával ketten elmennek a hétvégére nyaralni a tengerhez, ám vihar keletkezik és menekülés közben megtámadja őket a Minótaurusz.

Percy segítségére barátja, Grover siet, és eljuttatja őt a félvér táborba. Itt megjegyezném, hogy ami nekem a legjobban tetszett, azok a kis bungalók: minden istenség karaktere beleszőve, csak a nagy Triász és persze Héra bungalója üres.
Hogy a nagy Triászé (Zeusz, Poszeidon és Hádész) miért? Mert ők a leghatalmasabb istenek, s az ő gyerekeik akkora hatalommal rendelkeznek, hogy egyezséget kötöttek, jobban mondván megesküdtek, hogy nem nemzenek több gyereket.
Mint kiderült, Zeusz volt az első, aki megtört: lányát, Tháliát megölték, épp a Félvér-tábor határán, s azóta egy fenyőfaként áll ott.


 

 

 

 

 

 

 

 


Valami ilyesmi a tábor. :)

Pár nap után azonban kiderül, hogy nem Zeusz volt az egyetlen, aki megszegte az esküjét, Poszeidón is ugyanúgy vétkes - ő Percy apja.

Ennek tudatában Kheirón és Mr. D (Dionüszosz) Percyt egy küldetésre küldik, mégpedig Zeusz ellopot villámát kell visszaszereznie, aminek ellopásában - származását tekintetbe véve - őt gyanusítják.
Ígyhát nekiindul Groverrel, a szatírral és Annabethszel, Athéné leányával a 10 napos küldetésnek, a 10 napos állandó veszélynek, le egyenesen az Alvilágba, L. A.-ben.

Útközben összefutnak Árésszal, aki látszólag segíti őket, de persze aztán derülnek ki furfangosságok.

Percy az emberek számára körözött bűnöző lesz, így még a zsaruk elől is menekülniük kell.


 

Még mielőtt elolvastam a könyvet, már eldöntöttük Flaurával, hogy megnézzük moziban, de szerettem volna előbb mindenképp a könyvön túllenni. :)

Hát, most hogy megtörtént, és újra megnéztem az előzetesét, rá kellett jönnöm, hogy valószínűleg ennek a filmnek is annyi köze lesz a könyvhöz, mint a Tintaszívnek. Bár nincs kizárva, hogy egy kicsit több, reményeim szerint.
És az sincs kizárva, hogy jó film lesz. :D
Már alig várom...
Bárcsak már szombat lenne! ^^

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vivocaa.blog.hu/api/trackback/id/tr741779078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása