HTML

vivoca.a.a

Életem napjai, néha történetek, néhány darabka - belőlem. :)

Friss topikok

Linkblog

Amikor Vivóca először nekiáll könyvetfordítani - Die Rache des Bombenlegers

vivoca 2010.03.16. 18:00

1. Verekedés a zongoraórán

Gombóc (Klößchen) megfontoltan lapozgatta "Zongoraiskoláját" - egy vastag, újság méretű könyvet.
  "Különös" - gondolta. " Ezt a dalt eljátszani általában három percbe telik. Nálam ez eltart nyolc, tíz percig is. Mit számít ez?"
  - Fogadok, a hangjegyek közti szüneteket is csokievésre használod - mondta Tarzan. - Elly megengedte? 
  Itt Elly Burkerre gondolt, Gombóc zongoratanárnőjére, akitől egy éve kellett elbúcsúznia, de a reményt azóta sem adta fel. Ez egy gyönyörű, csodálatos bizalom, legalábbis, ahogy Tarzan vélte. Gombóc ugyanis elfeledkezett erről a felindultságáról. Zongoraórára is csak azért járt, mert egyrészről a szülei ezt kívánták - és persze a zenei képzést is élvezte -, másrészről viszont Elly kedvessége miatt.
  - Badarság! - duzzogott. - Zongoraórán igen kalóriaszegényen vagyunk. Talán ezért is játszon olyan lassan.
 - Mi pedig lassan felhúzhatjuk a nyúlcipőt - nézte az órát Tarzan. - Már csak egy negyedórácska van a zongoraórából.
  Kora délután volt, közbetlenül ebéd után. Afolyosókon és a lépcsőkön léptek visszhangzottak. Aki nem beteg volt vagy épp szobafogságra ítélt, az mind a városba akart menni, éspedig azonnal, egy percet sem vesztegetve a drága szabadidőből. Mivel az internátus a nagyvároson kívül feküdt, ahova Gombóc most annyira vágyott, illetve hát, muszáj volt mennie. Tarzan is ugyanoda tartott: Gabival és Karlal találkozót beszéltek meg.
 Gombóc sóhajtozva pakolta el a "Zongorasuliját" egy mappába, majd mindkét barát elhagyta a Sasfészket, a kis bódét a második emeleten, amit közösen laknak. Amikor kiléptek a főépületből a szabadba, épp langyos szél fújt az udvaron. Március vége volt, a hó elolvadt, a nap sütött.

 

Folyt.köv. ^^
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vivocaa.blog.hu/api/trackback/id/tr221844731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása